Lite bakgrund 

Jag har nog hållit på med musik i hela mitt liv. Min musikkarriärbörjade på allvar när jag som liten, ca 4-5 år fick ett blått leksakspiano. Det var min näst käraste ägodel då. Min ljusblåa  nallebjörn kom alltid först och han är med ännu.

Mitt leksakspiano hade inga halvtoner. Det såg bara så ut, men de fungerade inte. Efter en ganska kort tid insåg jag att det var någonting som fattades. Enkla låtar i C-dur funkade. Men, inte visste jag något om tonarter då. Jag visste bara att det saknades något.

 

I barndomshemmet fanns gitarr och så småningom en orgel, som byttes ut då och då. Oftast Yamaha, förstås. Men, även två olika Ace. Kommer inte ihåg modellbeteckningar längre, men den stora kopplades till ett Leslie 760! Det var grejer, kan jag säga.

 

Jag lärde mig spela på Lennart Wallins musikskola. En, då, mycket modern musikskola där man spelade i grupp. Jag gick de kurser som fanns och började sedan som privatist hos Lennart Wallin. Då skulle jag ju vid det laget ha lärt mig så mycket noter så att vi kunde ta itu med "A la turka" i Ekseptions arrangemang.

Jag köpte in noterna och så långt var allt väl. Tiden var inne då jag skulle sitta ensam med Lennart och börja spela detta stycke. Det var massor av svarta prickar och punkter och konstiga saker. Enligt Lennart, så började den ju med idel bekanta saker, så det var bara att börja spela. Lätt för honom att säga. 
Jag hade inte en aning om hur jag skulle göra, så jag bad Lennart visa mig ett litet stycke och det gjorde han. Då gick det hur fint som helst.
När vi skulle fortsätta ett stycke till och jag inte fattade någonting, så kom han på att jag kanske inte kunde noter alls.

Skamset fick jag ju medge att så var fallet. Jag hade spelat i grupp och hört hur det skulle låta, så då hade det ju inte varit några som helst problem.
Lennart, som var en mycket uppmuntrande man, lyckades övertyga mig om att det inte på något sätt var någon nackdel att jag inte kunde noter!
På den vägen är det, men jag har fått intresse av det nu och försöker lära mig. Det går sådär, kan jag säga. Men, det går tusen gånger bättre än när jag försökte på 70-talet.

När jag flyttade hemifrån, så hann det bli en orgel till, men strax dök Yamaha upp med sina keyboard. Jag köpte ett ganska snart. Sedan bytte jag upp mig med jämna mellanrum, tills min pappa blev sjuk och gick ur tiden. Då hade han lämnat sitt Technics KN800 (se under mina instrument) till mig. Jag slutade, i princip, att spela under nästan 20 år, för nu hade jag ju inte längre någon att spela med. 

 

Så småningom vaknade lusten igen, när jag såg ett Yamaha PSR 910. Kanonbra keyboard, men jag behövde lite ytterligare att "växa i".
Efter att ha fått ett stipendie, så köpte jag mitt nuvarande, ett Yamaha Tyros 4 och jag är helnöjd och hittar hela tiden nya finesser.

Familj

Jag är gift med Lone. Vi har varit gifta sedan 2013. Lone är världens bästa wienerbagare, men är suverän på matbröd och annat gott också!
Vi har fram tills februari 2015 drivit Åseda  Wienerbageri. Numera är det nedlagt, men det är en helt annan historia.

I april flyttade vi från Småland upp till Hälsingland! Vi älskar naturen häruppe. 

 

I familjen ingår också 2 engelska bulldogar. 
Lone har fem, nu vuxna barn. En härlig skara av fina barn och i nuläget 4 fina barnbarn. Livets bonus! Jag har ju tur som får vara med om detta också.

 

 

 En av våra stora kärlekar här i livet är husvagenen! Vi har en Kabe Classic 520 - 2013. Den ger vi oss ut i, så fort vi bara kan och då styr vi gärna nosen norrut, mot Lappland! Där kan vi andas och ha det skönt! Även hundarna älskar husvagnslivet. 


Samarbete med 
Leif Lundberg och Py Bäckman

När det gäller min musik, så har jag turen att arbeta ihop med en av de bästa. När jag själv sjöng i kör, så var jag väldigt förtjust i stycken arrangerade av, dels Leif Lundberg och även Jan-Olof Kulander. Tänk, att jag får samarbeta med en av mina favoritarrangörer! 

Det finns hittills fyra utgivna låtar och alla är arrangerade av Leif Lundberg! En till ligger på Wessmans förlag och är på gång. 

 

Jag är glad över att även kunna lägga ett samarbete med Py Bäckman till min meritlista! Det är denna låten som nu väntar på utgivning på Wessmans förlag. Den heter "Stjärnorna faller". Håll gärna koll efter den! Fin låt, som nu ligger hos gruppen Nordman.

 

Titta gärna in då och då. Sidan uppdateras emellanåt! Välkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

03.02.2015 08:24

Christian Wallin

Kan ärligt säga att jag inte minns mycket av dom åren alls tyvärr (förträngt det mesta därifrån)
Det vart ju ganska stökigt med både hemmiljö & skola under den perioden.

03.02.2015 21:16

Yvonne Schyberg

Hoppas iallafall att det är bra med dig och din syster!? Jätteroligt att höra av dig och jag blev så ledsen när jag såg att Lennart var borta.

31.01.2015 23:17

Christian Wallin

Det var fina ord om min far :)

02.02.2015 21:21

Yvonne Schyberg

Skulle kunna göra en hel hemsida om Lennart med BARA positiva saker! Han var min stora idol!

02.02.2015 21:20

Yvonne Schyberg

Nämen, HEJ, Christian! Det var längesen! Har inte sett dig sedan du gick i 1:a klass och jag jobbade i din klass! Vi var ju också i Hemsedal tillsammans. Jag är Pelle Schybergs dotter! Minns du?

15.06.2014 22:13

fru Schyberg

Jeg er bare så död stolt over dig älskling du er kanon dygtig var du kan altså......